Nagrade za mlade osvajače medalja Bokserskog kluba Despot

SMEDEREVO, 6. novembar 2020 – Prigodnom svečanošću Bokserski klub Despot obeležio je uspešno organizovanje Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu za seniorke i seniore u Smederevu, ali i medalje koje su najmlađi članovi kluba doneli sa nedelju dana ranije održanog Pojedinačnog prvenstva za mlađe kategorije u Beogradu. Među osvajačima medalja na tom prestižnom takmičenju bili su članovi Despota Branislav Marković i Nikola Maksimović.

Bane Marković je stigao do srebra u kategoriji do 47 kilograma, nakon što je poražen u finalu, preglasavanjem sudija, od vršnjaka iz prijepoljskog Miksa, dok je Nikola Maksimović u kategoriji 37-4D, osvojio bronzu.

Bokserski klub, na čijem su čelu Zoran Mladenović, predsednik Upravnog odbora i Ranko Vasiljević, predsednik Skupštine nagradili su mlade osvajače medalja. Mladim nadama skromne novčane nagrade uručio je reprezentativac iz šampionskih dana smederevskog boksa Ranko Vasiljević.

„Ponosni smo što naš klub pored seniora ima i sve veći broj mladih boksera. Svoje bogato iskustvo i znanje prenose im nekadašnji bokserski asovi Zoran Spasić, Karlo Ribak, Velibor Biba Lazić, naravno i šef struke Bojan Arsić. Sa dve zlatne i dve bronzane medalje, Arsić je na Pojedinačnom prvenstvu za seniorke i seniore proglašen za najboljeg trenera šampionata, čime je potvrdio svoj nesporni stručni rad“, kaže Zoran Mladenović, predsednik kluba.

Mladenović nije propustio priliku da još jednom pomene sjajan potencijal osvajača titule na proteklom šampionatu u kategoriji do 60 kilograma Nemanje Gavrilovića i Milosava Savića, zlatnog u kategoriji do 95 kilograma. Njima je pripala i jednogodišnja stipendija Bokserskog saveza Srbije od 40.000 dinara mesečno.

Ovome treba dodati i bronzu nedovoljno oporavljenog Damjana Grmuše, u kategoriji do 69 kilograma, koji je u polufinalu poražen od Rusa Vahida Abasova, kasnije proglašenog za najboljeg tehničara prvenstva. Bronzom se okitio, u kategoriji do 75, i Sandro Poletan, koji je u polufinalu izgubio od Voutera Đokića, koji je pa poneo titulu najboljeg boksera cele revije.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!